Posted by: Shal Mad | December 18, 2009

Take a pause…

Hari ini gua tak hingin menyambung cerita-cerita bersiri gua. Bukan gua malas, bukan gua buntu, tapi gua saja nak break kejap. Lelah kalau lu orang lari marathon lelah itu juga yang gua rasakan menulis ini.

Dalam hari-hari terakhir 2009 ni, gua telah mendapat bermacam-macam dugaan. Hanya gua sahaja yang alpa dan sememangnya gua terperangkap. Salah siapa? Harr…. Itu bukan salah sesiapa. Dah memang Tuhan mau bagi gua cobaan juga…! Mau tak mau gua redha aja…

Baru-baru ini gua layan cerita hala kiri. Bak kata orang jalan gelap. Gua pun semakin gelap juga. Mau tak mau gua layan… Mungkin itu yang datang dugaan-dugaan yang mungkin memeritkan kepala gua. Sampaikan tidur malam gua pun mau dikocok juga.

Mencarut? Weh… Lu mencarut ka tak mencarut itu lu punya pasal la. Tapi jangan la lu samakan benda jahanam dengan muke tembok lu orang. Belajar la batas percakapan itu. Apa yang betul, apa yang salah. Itu pun gua kena cakap ke, kena gua pekik depan muka lu orang ke?

Kalau nak bertindak tuh pun, fikir la dulu lu tuh sapa. Apa lu fikir lu hebat sangat? Apa lu tuh pandai sangat? Gua jujur kata gua ni bebal. Gua ni pemalas. Gua tak kacak macam Rosyam Noor, tuh baru artis Malaysia, kalau luar negara memang umpama langit dan bumi la gua. Tapi cuba la lu tengok diri lu tuh dulu. Gua memang malas nak marah, gua memang bebal bab naik angin. Tapi kalau gua naik hangin jangan lu panggil gua hantu!!

Weh, suma orang buat salah betul? Apa lu fikir lu tuh dewa? Tuhan? Setan? Malaikat? Tak pernah buat silap? Sentiasa Betul? Master of perfection? Gua tak kesah itu suma. Lu tak minta maaf gua pun gua tak kesah. Gua memang suka kutuk orang punya salah. Itu untuk lu sedar…

Main puak? Main kaum? Main geng? Jangan cakap orang lain la brade. Lu pernah tak lepak dengan mereka? Lu pernah dengar cerita mereka? Lu tau komplen-komplen komplen! Lu pun sama busuk macam mereka! Hidup lu ja senang sedikit. Bukan bagi lu lesen nak jatuhkan maruah mereka.

Mesti korang pelik kenapa aku banyak maki-maki ni kan? Well, kalau aku indirect dia akan jadi seperti post-post sebelum ini. Yang ni direct trus dari gua~! Itu pun tak paham-paham? Gua memang bebal bab naik hangin ni. Sengaja gua tunjuk gua ni dungu. Sengaja juga gua lemahkan diri gua. Lu masih tak sedar diri~! Perasan bagus?

Pernah dengar lagu Remeh temeh dari To’ki?
Pernah tengok cerita ‘Gadoh’? (Di youtube search sahaja)
Anda buat berbandingan….
I just want to have a clear mind right now. Hope tomorrow will be a better day~!

Advertisements

Responses

  1. sabar……..
    manusia mana yang sempurna???
    semuanya lemah……..
    cuma ada yang ‘berlagak’ hebat, tu je……..

  2. haha, berlagak x bertempatt….
    lagipun tuh jerk cara dorang nak tutup kelemahan dorangg…

  3. dropped by πŸ˜‰

  4. thx alya…
    sila singgah lagi ek πŸ™‚

  5. main haluan kiri?

    ko main bontot ke bontot ko kene main??


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: