Posted by: Shal Mad | August 5, 2006

Makan Malam Gala Gemilang MMC II

<p>Malam 1 ogos detik majlis pada malam rabu itu menjadi sejarah kepada pelajar-pelajar <em>Multimedia College</em>, lebih-lebih lagi hadirin-hadirat… dan yg teristimewa tentu la penerima anugerah pada malam itu. Tema yang bersandang pada kali ini adalah <em>Batik Dan Songket</em>.</p>

<p>Sudah tentu la malam itu bukan majlis makan malam biasa. Ia disertakan beberapa acara-acara sampingan lain. Majlis makan malam hanyalah untuk menarik kedatangan pelajar sahaja.</p>

<p>Dijadualkan bermula majlis pada 8.30pm dan berakhirnya 11.30pm, makan malam pula pada 9.45pm, antara acara sampingan yg disertakan ialah cabutan bertuah, pertunjukan bakat pelajar dan penyampaian hadiah cenderahati untuk Pensyarah dan Pelajar yang berpakaian paling anggun dan <em>’macho’.</em></p>

<p>Hebatnya malam tuh, aku datang mengikut jadual, pukul 8.30 dah masuk ke dewan Rumpun jati tuh… Ohw, aku gie sane ngan member-member aku. 4 orang semuanya, termasuk la aku. </p>

<p>Walaupun dtg tepat pada jadual, sebab meja tuh adalah bebas untuk memilih. Jadi boleh dikatakan kami sebenarnya dah lambat. Terpaksa la berpusing-pusing didalam dewan tu untuk mencari Meja. Payah jugak la… nasib baik dapat la jugak. Tapi yang tak bestnya betul-betul bawah air-cond. Sejuk nak mampus~!!</p>

<p>Dan kami memang memakai baju kemeja batik seperti yang disarankan. Memang tak dapat la menahan kesejukan yang melanda. Macam dalam peti ais, Mengigil siot~!!!</p>

<p>Dah tuh bermula la majlis tersebut. Selepas diperkenalkan AJK yg bertugas, yg kebanyakannya terdiri daripada MPP kolej kita, Dan pengarah nya adalah Mr Amir. kemudian acara perasmian pun bermula.</p>

<p>Pada ari tuh, Banyak perkara berlaku. Antaranya ketamakan bebudak dalam pengasian makanan. Memang tak adil untuk orang yang terpaksa beratur panjang, tetapi langsung tidak berkesempatan untuk menikmati juadah. Kerana dah abish orang amek dah… suwey tol… sib baik aku antara yg first amek… tapi x da la tamak cam bebudak lain… sumpah wei~!!</p>

<p>Oleh kerana tema pada malam itu adalah Batik dan songket, rata-rata wanita didalam dewan itu mengenakan kain songket sebagai pemakaian. Memang mencuci mata abisan lerw… Dan pemenang untuk Ratu Songket Anggun pada malam itu dimenang oleh Engku…. (x ingat name) atau dikenali sebagai Juon. Dan Jejaka Macho dimenangi oleh Amar, yang x sempat nak amek hadiah…</p>

<p>Walaupun sedikit kabut(seperti yang bebudak MPP ceritakan) tapi overall rase ok la. Aku sedikit sebanyak enjoy gakz… dan ramai pun pasti akan rase cam aku… erk, maybe not… sebab ramai yg x dpt makan malam tuh… lapar siut~!! Namun MPP mengantikan juadah dengan KFC. ok la gakz.. dpt gak dorang merase…</p>

<p>Persembahan mmg sederhana la.. kira Amatur gakz… maybe x sampai… tapi mmg menyeronokkan.. rase cam nak baling ngan telor pun ade… haha </p>

<p>Habis majlis, Kelas kitorang yang hadir seberapa tuh mengadakan sesi photografi. Memang berposing sakan la kitorang… x cukup dewan rasanya.</p>

<p>Haha, abis dah… nanti kalo aku ingat ape yang berlaku lagi… maybe aku tambah…</p>

<p>ok la sekian dari pacal yg x reti menulis ni…. chow~..</p>

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: